Anasayfa » Haberler » İngiliz ajan cinayete mi kurban gitti?

İngiliz ajan cinayete mi kurban gitti?

Tüm dünyanın bir anda Türkiye odaklanmasına sebep olan İngiliz eski istihbarat subayı James Le Mesurier’in ölümünün sır perdesi yıllar geçmesine karşın aralanamadı.

İngiliz ajan cinayete mi kurban gitti?

Cinayet mi? İntihar mı?

Kasım 2019 tarihinde Tophane’de yaşadığı evin balkonuna yakın bir noktada cesedi bulunan Le Mesurier’in ölüm sebebi, Adli Tıp Kurumu raporunda “yüksekten düşme” nedeni ile meydana gelen ölüm olarak belirtilmişti.

O dönemde birçok iddia ortaya atılırken, olayın intihar mı yoksa cinayet mi olduğu netlik kazanmamıştı. Süreç içerisinde birçok kurum birbirini suçlarken Le Mesurier’in eşi Emma Winberg’in ülkeden çıkması yasaklanmıştı. Olaydan 1 ay sonra çıkış yasağı kaldırılan kadın ülkesi İngiltere’ye geri dönmüş ve Daily Mail gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

Finans sorunları eşimi ölüme götürdü!

Emma Winberg yaptığı açıklamalarda, eşinin kurucusu olduğu ‘Mayday Rescue’ yardım kuruluşunun yaşadığı maddi sıkıntılara değinirken, bu kurumda çalışan Hollandalı muhasebeci Johan Eleveld’i suçlamıştı.

Bürokratik ve maddi konuları sevmeyen Le Mesurier’in, Mayday Rescue için yaptığı harcamalara fazla dikkat etmediğini dile getiren acılı eş, olayın devamında vakfın muhasebecisi Elevend’ın kocasına baskısı yapmaya başladığını ve bu baskıları kaldıramayan Le Mesurier’in intihar ettiğini, olayın da bundan ibaret olduğunu söylemişti. Yani Winberg’in anlattıkları doğrultusunda eşini intihara sürükleyen olay uluslararası entrikalar değil, vakfın maddi sıkıntıları oldu.

Şövalyenin ölümünden sonra vakıf iflas etti…

Mesurier, 2014 yılında temellerini attığı Mayday Rescue vakfının amacını ‘çatışma ve doğal afet bölgelerinde acil yardım müdahalesi’ olarak tanımlamıştı. Suriye’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmak istemeyen Mesurier Suriye projelerini yakından takip edebilmek için 2015 yılının başlarında İstanbul’da ofis açmıştı. Le Mesurier, ‘Suriye’deki sivil savunma hizmetlerine yaptığı katkılar nedeniyle’, 2016 yılında İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth tarafından ‘şövalyelik’ unvanı ile onurlandırılmıştı.

Ortaya atılan bir iddia da, Mesurier’in Suriye konusunda fazla faal olmasından ötürü hedef alındığı ve intihar süsü verilerek öldürüldüğü yönündeydi. Mesurier’in ölümünden sonra vakıf, Ağustos ayında iflasını duyurarak kapanmıştı.

Le Mesurier’in eşi halen şüpheli listesinde!

Le Mesurier’in eski bir istihbaratçı olması sebebiyle ölümünün ardından birçok teori üretilirken, halen suçsuzluğu kesinleşmemiş olan eşi hakkında da kuvvetli iddialar ortaya atılmıştı. O dönem Star Tv ekranlarına konuşan deneyimli Dedektif Savaş Kurtbaba konu hakkında şu açıklamalarda bulunmuştu: “Kendi evinden, 3. kattan aşağı atlaması şüphe uyandırıyor. Eşinin ilk cümlesi “biz uyku ilacı alıp yatmıştık hatırlamıyorum.” demesi direkt kendini korumaya çekmesi, polis tarafından şüpheli bulunacak durumlar.

Le Mesurier’in eşinin şüpheli konumunda olduğunu dile getiren Özel Dedektif Kurtbaba açıklamalarına şu şekilde devam etmişti: “Adli Tıp’tan gelen raporda “yüksekten düşme” nedeniyle ölüm denilmiş. Herhangi bir boğuşma veya maktulün üzerinde ekimoz izine rastlanılmamış. Bu normal ölüm olarak kayıtlara geçer, ama bundan sonra polis gerekli araştırmaları yapacaktır.” Özellikle bir ajanın intiharının pek rastlanan bir durum olmadığını belirten Kurtbaba “Çok basit bir ölüm şekli, bu tarz üst düzey bir ajanın intiharı belki de bir ilktir. Eşinin uyku ilacı alıp yattık açıklaması çok şüphe uyandırıcı. Bu olay ile ilgili her konu didik didik araştırılacaktır.” dedi.

Günümüze kadar birçok iddia ortaya atılırken, dosya henüz kapanmış değil. Le Mesurier’in balkondan kaza sonucu mu düştüğü, intihar mı ettiği ya da bir suikasta mı kurban gittiği henüz netlik kazanmış değil.

İlgili Haberler

Bu habere benzer ilginizi çekebilecek diğer yazılar
Kaşıkçı cinayetinin bilinmeyen iç yüzü

Kaşıkçı cinayetinin bilinmeyen iç yüzü

İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra tekrar çıkmayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın vakası ile ilgili olarak olay yeri inceleme çalışmaları başlatıldı.

Vatan Şaşmaz cinayetinin ayrıntılı çözümü

Vatan Şaşmaz cinayetinin ayrıntılı çözümü

Sunucu ve oyuncu Vatan Şaşmaz cinayetine dair üçüncü kişi ihtimali üzerinde durulurken Emekli Cinayet Masası Dedektifi Savaş Kurtbaba konuya son noktayı koydu.

Aldatılan kadın ne yapmalı?

Aldatılan kadın ne yapmalı?

Aldatılan kadın nasıl davranmalı? Aldatmayan erkek var mıdır? Özel Dedektif Savaş Kurtbaba detaylı bir şekilde sizler için açıklıyor.

Galeri

Dedektif nedir? Özel dedektif ne yapar? Savaş Kurtbaba TRT Haber’e anlatıyor.
Covid aşısı dolandırıcılarına dikkat! Gündeme hemen uyum sağlayan dolandırıcılar durmak bilmiyor!
19 yıl sonra çözülen film gibi bir cinayet! Dedektif Kurtbaba Show Haber’e konuştu.
Bir güvenlik sorunu: Yorgun mermi!
DHA’ya konuşan Savaş Kurtbaba dedektiflik mesleğiyle ilgili hiç bilinmeyenleri anlattı.
Aldatılan kadınlar ne yapmamalıdır? Aldatıldığınızı nasıl anlarsınız?